BLOG

 

Kasımpatı-Chrysanthemum

Sonbahar aylarına “merhaba” dediğimiz bu günlerde bahçelerimizi yalnızlık kaplar. Güneş yavaş yavaş veda ederken bize, yapraklar uçuşur boşluklara… Oysa bazı bitkiler vardır ki onlara hiç sonbahar gelmez. Rengarenk çiçekleriyle serinlemeye başlayan havalara inat adeta insanın içini ısıtırlar. İşte krizantem, yani bizdeki adıyla kasımpatı bunlardan biridir. Bu yüzden soğuyan evlerinizi biraz ısıtmak için sizlere efsanevi çiçek krizantem’den bahsedeceğiz
Devamı

Kaktüs-Cactus

Kaktüs bakımı kolay ama bir o kadar da özen isteyen bir bitki... Eğer kaktüsleri seviyorsanız, bu dikenli ama narin bitkiyle ilgili daha fazla bilgi edinmelisiniz. İşte kaktüslerle ilgili merak ettikleriniz..
Devamı

Para Ağacı-Pachira Aquatica

Para ağacı; ebegümeci familyasından “Pachira Aquatica” cinsine aittir. Bataklıklarda yetişen bu bitki, suya çok ihtiyacı olmadığı gibi her türlü zorlu şartlara karşı da dayanıklıdır.
Devamı

Orkide-Phalaenopsis

ORKİDE değerli, çiçekli, renkli bir bitki.. Tropik mekanların muhteşem bitkisi Orkide’yi ne kadar tanıyorsunuz? Neyi sever, hangi durumda çiçek açar, nerelerde yetişir biliyor musunuz? Buyrun sizi bu nadide bitki Orkide ile tanıştıralım.
Devamı

Anthorium

Geniş, etli, koyu yeşil yapraklı, kısa gövdeli, çok fazla yükselmeyen, yayılan, beyaz, pembe, turuncu, kırmızı tonlarında çiçek veren dekoratif bir bitkidir. Bakımı oldukça zordur.Başarılı olabilmek için ideal ortamı tam olarak hazırlamalısınız. Anthorium andrea türü iri yapraklı, Ant. scherzerionum ise ufak yapraklıdır. Özellikle küçük çiçekli olan scherzerionum türü ev ortamına daha dayanıklıdır.
Devamı

Atatürk Çiçeği-Paunsethia

Atatürk yada yılbaşı çiçeği olarak bildiğimiz Paunsethia doğada 2000 türü bulunan Meksika kökenli beyaz, kırmızı, pembe yaprakları olan ve sarı çiçek açan bir salon bitkisidir. Bitkinin yapraklarının kızarmasını çiçek açmak gibi algılasak da, çiçek açan bölüm ortadaki son kısımdır. Yapraklarındaki renklenme kış aylarında başlayıp ilkbahara kadar 5-6 ay sürmektedir. Renklenmenin bitmesinden sonra, bitki kök düzeyinin 15-20 cm üstünden budanır, saksı değiştirilir, Eylül ayına kadar aydınlık bir ortamda tutulur.
Devamı

Pothos Sarmaşığı-Scindapsus

İç mekanda uzun yıllardır kullanılan, renkli yapraklı, sarkıcı ya da sarılıcı, dayanıklı bir süs bitkisidir. Sapları uzarken aynı zamanda üstlerinden kahverengi hava kökleri de çıkartır, kökler bulunduğu ortamda sarılacak bir yer bulur ve büyüme hızla devam eder. Doğada da hava kökleri ağaçlara tutunur ve ortamın nemiyle büyürler, boyları on metreye kadar uzar.
Devamı

Begonya-Begonia

Soğanlı, soğansız, dış mekan, iç mekan, sarkıcı, yayılıcı, yükselen, farklı renklerde iki bine yakın türü olan begonyaların anayurdu Hindistan'dır. İç mekan türleri direkt güneş ışığından hoşlanmaz hassas yapılıdır, özellikle mantar hastalıklarına karşı çok dirençsizdir, yapılan sulama hatalarıyla bir gün içinde ölebilir.
Devamı

Kalanşo-Kalanchoe

Her mevsimde çiçekli satın alınabilen, yılda altı yedi ay çiçek açan, bakımı çok kolay, ilkbahar-sonbahar arası dış mekan bitkisi olarak kullanılabilen bir iç mekan bitkisidir.
Devamı

Bahçenizdeki Aromatik Güzeller

Aromalı ve lezzetli otlar sebze bahçenize hoş bir koku ve güzel bir görüntü katar. Bu otlar kelebek, arı gibi yararlı böcekler için çekim merkezi olurken, bazı zararlıları geri püskürtücü görevleri de vardır. Örneğin domatese musallat olan böcek ve sivrisinekleri fesleğen desteği ile yok edebilirsiniz. İşte sebze bahçenize renk, yemeklerinize lezzet katan otlardan sizin için seçtiklerimiz...
Devamı

Bahçenizde Veranda Keyfi..

Göz alıcı çiçekler açan birbirinden özel bitkiler verandanızı renklendirmek için sırada bekliyorlar. Begonya, lavanta, ateş, hebe, kadife çiçeği, gül, papatya gibi popüler türlere alternatif olarak kullanabileceğiniz en renkli bitkileri sizin için bir araya getirdik
Devamı

Sera planlama, kullanım amaçlarını belirleme

Sera Planlama Sera işletmeciliğinde planlamanın gayesi Bitkilerin yetiştirilme, büyüme ve gelişmeleri için uygun olmayan çevre koşullarında, en uygun bitki gelişme koşullarını yapay olarak oluşturmaktır. Jeotermal Isıtmalı Sera Fizibilitesi Biyogaz Isıtmalı Sera Fizibilitesi Kazakistan da Sera Fizibilitesi Sera tipinin seçiminde etkili unsurlar şunlardır:
Devamı

Ülkemizde Tarım

İnsanların toprağı işleyerek, çeşitli bitkileri yetiştirmesine tarım denir. Topraklardan tarım alanı olarak yararlanma geniş ölçüde yer şekillerine ve iklime bağlıdır. Ülkemizde nüfusun önemli bir kısmı geçimini tarımdan sağlar. Ayrıca tarım, insanımızın temel besin maddelerini karşılaması, dış satımında önemli bir yere sahip olması ve ülkemizdeki bir çok sanayi kolunun ham maddesini karşılaması nedeniyle ülke ekonomisindeki önemini korumaktadır.
Devamı

Gübreleme ve Gübre Türleri

Tarımsal üretimin artırılması için, toprak işlenmeli, ekilmeli, sulanmalı, hastalık ve zararlılarla mücadele edilmelidir. Bütün bu işlemlerin yanı sıra bitkiyi besleyici, üretimi artırıcı çarelere de başvurmak gerekir.
Devamı
Sayfa  1 [2]
 Toplam 36 Blog Yazısı Bulunmaktadır